Allmän Tandvård

 • Undersökning – en klinisk undersökning av tänderna, tandkött, munslemhinnor/tunga/svalg samt 4 röntgenbilder
 • Fyllningar/Lagningar – utfyllnad vid substansförlust eller kariesangrepp i tand/tänder. Ett plastiskt material med porslinsspån som har utvecklats rejält under de senaste åren och blivit mer hållbart, biokompatibelt och estetiskt. Vid större substansförluster rekommenderas kronor/porslinsinlägg då det är mer hållbart där man har en hög belastning.
 • Rotfyllningar – Enkelt förklarat så är det en fyllning i roten då en tand till exempel är inflammerad av olika orsaker.
 • Kronor – broar – porlinsinlägg – skalfasader – vid ersättningar där man har en stor substansförlust i en eller fler tänder där man behöver återskapa tanden/tänderna för full funktion och estetik. Kan även göras på en estetisk indikation och då använder vi oss av en metod som kallas för Smile design där vi tillsammans och med tandteknikern designar det nya leendet och resultatet blir inte en överraskning utan under kontrollerade former där man som patient får vara med och godkänna slutresultatet innan man påbörjar behandlingen. All tandteknisk produktion sker i Sverige, på ett Stockholms baserat dental lab. Kvalitativt och miljövänligt med skonsamma och hållbara material. Kvalitativt och miljövänligt med skonsamma och hållbara material.
 • Tandhygienist – tandlossning eller bara en uppfräschning av tänderna med Airflow saltbläster som effektivt tar bort missfärgningar. Förebyggande behandlingar likaså som sjukdomsbehandlande.
 • Sömnapnéskena/Antiapnéskena – Snarkskena – Ibland behövs en remiss till Fysiolabb för utredning vilket vi ordnar med. Vi är kopplade till Tandvårdsenheten.
 • Bettrehablitering – Bruxism/TMD – Bettskena -Tandpressning/Tandgnissling – Detta har enligt mig blivit en dold folksjukdom som kryper ner i åldrarna och som tyvärr kan ha katastrofala konsekvenser för bettet om det får gå obehandlat över en längre tid. Man kan i extrema fall besväras av ansiktssmärta till exempel i form av ömhet över käkmuskler, huvudvärk och trismus alltså svårt att gapa speciellt på morgonen. Tinnitus kan många gånger lindrar av behandling med en bettskena. Men många gånger besväras man inte utan man ser kliniskt ett uttalat slitage på tänderna som tyder på tandpressning/gnissling. Vi samarbetar med Neurology clinic på Sohiahemmet för remisser för botox vid tandgnissling (då en bettskena inte räcker till).  Mer info
 • Implantat – Vi samarbetar med en specialist i käkkirurgi som tar hand om all kirurgi på vår klinik samt all implantat kirurgi. Vi brukar i första hand erbjuda konsultation hos vår Käkkirurg för att på ett säkert och kvalitativt sätt kunna gå vidare. Peter Ohannesian är en enastående kirurg som även arbetar på bland annat Universitetssjukhuset i Linköping samt och på Sophiahemmet. Leg.Tandläkare Ramta utför sedan den protetiska delen alltså konstruktionen ovanpå implantaten med ett nära samarbete med både Käkkirurg Peter samt det tandtekniska labbet för att få det mest optimala resultat. En nära kommunikation i teamet genom hela behandlingen är nyckeln till en lyckad behandling. All tandteknisk produktion sker i Sverige, på ett Stockholms baserat dental lab. Kvalitativt och miljövänligt med skonsamma och hållbara material. Kvalitativt och miljövänligt med skonsamma och hållbara material.
 • Tandproteser – avtagbara lösningar för att fylla tandluckor kan vara en temporär behandling under tiden som implantaten läker in men även en fantastisk permanent behandling där man inte kompromissar på varken funktion eller estetik. All tandteknisk produktion sker i Sverige och på ett Stockholms baserat dental lab. Kvalitativt och miljövänligt med skonsamma och hållbara material. Kvalitativt och miljövänligt med skonsamma och hållbara material.
 • Tandblekning – efter lång erfarenhet samt granskning av många vetenskapliga studier anser vi att det skonsammaste och effektivaste sättet att bleka tänderna är med individuella blekskenor med Opalescence blekmedel 16%. Finns bra med veteskaplig grund där vi känner oss trygga med att använda just denna produkt. Vi har själva testat massvis med olika varianter för att sedan komma fram till att det som funnits längst på marknaden är skonsammast och mest effektivt. Lampblekningar har vi testat och resultatet är oftast inte hållbart över tid och behöver oftast kompletteras med blekning med blekskenor. Beroende på vilken lampa så kan dessa i många fall torka ut tänderna istället för att faktiskt bleka. All bleka tänderna behöver ej vara skadligt om man nyligen varit på en fullständig undersökning och kontrollerat sina tänder och man använder sig av bra produkter med de rätta instruktionerna så det skonsamt mot tänderna och ej skadligt.
 • Osynlig tandställning med Clear Correct – by Straumann.  Osynlig tandställning med Clear Correct – man kan tandreglera tänderna på ett skonsamt och bekvämt samt osynligt sätt till det resultat vi tillsammans kommer överens om. För mer info klicka här.  Välkommen att boka en konsultation så berättar vi mer!

Akut tandvård

Vid akut tandvärk vill vi att du i första hand kontaktar oss. Under perioder där vi till exempel har semester hänvisar vi till Cityakuten Tand vid hötorget. För kontakt klicka här.

Vid en lossnad lagning eller lossnad del av en tand rekommenderar vi att du kontaktar oss per telefon för vidare rådgivning. Ibland behövs ingen akut åtgärd såvida man ej har ont utan då man kan boka en tid för en permanent behandling direkt. Vänligen kontakta oss så guidar vi dig i kring vilken akut insats man själv kan göra och vilken bokning man lämpligast behöver hos oss.

Ett tips från mig är att man inför ett akut besök bör tänka/noterna när det gör ont och hur länge. Vilken sida/tand gör det ont från och vad provocerar värken (kallt, varmt, tuggning..) eller kommer värken helt oprovocerat? En aktuell medicin lista är viktigt om man står på flertal mediciner.

Estetisk tandvård

Vi samarbetar med en otroligt skicklig tandtekniker (Stockholm baserad tandtekniker med produktion i Sverige) där vi tillsammans planerar och designar på ett säkert och tryggt sätt. Vi använder oss av en metod som kallas för Smile design där vi tillsammans och med tandteknikern designar det nya leendet och resultatet blir inte en överraskning utan under kontrollerade former där man som patient får vara med och godkänna slutresultatet innan man påbörjar behandlingen. Välkommen att boka en tid för konsultation eller mer information.

Tandblekning – Efter granskning av många vetenskapliga studier anser vi att det skonsammaste och effektivaste sättet att bleka tänderna är med individuella blekskenor med Opalescence blekmedel 16%. Finns bra med veteskaplig grund där vi känner oss trygga med att använda just denna produkt. Vi har själva testat massvis med olika varianter för att sedan komma fram till att det som funnits längst på marknaden även är det mest effektiva och samtidigt skonsamt. Lampblekningar har vi testat och tyvärr är resultatet oftast inte hållbart över tid och behöver oftast kompletteras med blekning med blekskenor. Beroende på vilken lampa så kan dessa i många fall torka ut tänderna istället för att faktiskt bleka. Att bleka tänderna behöver ej vara skadligt om man gör detta under kontrollerade former som en nyligen genomgången fullständig undersökning, bra produkter och de rätta instruktionerna. Vi utför även tandblekning av rotfyllda tänder.

Osynlig tanställning med Clear Correct där man kan reglera tänderna på ett skonsamt och bekvämt samt osynligt sätt till det resultat vi tillsammans kommer överens om. För mer info klicka här**

Byte av lagningar till tandfärgade lösningar för en bättre form, funktion och estetik. Ibland kan man vara missnöjd med metallfärgade lagningar och konstruktioner men många gånger är de så slitna att det även har en negativ påverkad på funktion.

Oral kirurgi och implantatkirurgi

Vi samarbetar med en specialist i käkkirurgi som tar hand om all kirurgi samt implantat kirurgi. Vi brukar i första hand erbjuda konsultation hos vår Käkkirurg för att på ett säkert och kvalitativt sätt kunna gå vidare. Peter Ohannesian är en enastående kirurg som även arbetar på bland annat Universitetssjukhuset i Linköping samt på Sophiahemmet.

Peter hjälper oss med olika varianter av orala slemhinneförändringar samt diagnosställningar på enkelt förklarar vad som är farligt och patologiskt och vad som endast behövs följas upp och kontrolleras.

Implantat

Vi samarbetar med en specialist i käkkirurgi som tar hand om all kirurgi samt implantat kirurgi. Vi brukar i första hand erbjuda konsultation hos vår Käkkirurg för att på ett säkert och kvalitativt sätt kunna gå vidare. Peter Ohannesian är en enastående kirurg som även arbetar på bland annat Universitetssjukhuset i Linköping samt och på Sophiahemmet.

Leg.Tandläkare Ramta utför sedan den protetiska delen alltså konstruktionen ovanpå implantaten med ett nära samarbete med både Käkkirurg Peter samt det tandtekniska labbet för att få det mest optimala resultat. En nära kommunikation i teamet genom hela behandlingen är nyckeln till en lyckad behandling.  Allt tandteknisk produktion sker i Sverige, på ett Stockholms baserat dental lab. Kvalitativt och miljövänligt med skonsamma och hållbara material.

Osynlig Tandställning med Clear Correct -by Straumann

Nu kan vi erbjuda clear aligners från Straumann! Med ClearCorrect tandställningar kan vi behandla trångställningar, korsbett, tandluckor, öppna bett, mm. med i det närmaste osynliga skenor (istället för tandställning) till det resultat vi tillsammans kommer överens om. Välkommen att boka en tid för en konsultation så berättar vi mer!